:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?
teraz 11°C
powietrze Złe

Jesienne nowości i kanapki premium w Bistro N°22 [FOTO]

Wydarzenia, Jesienne nowości kanapki premium Bistro N°22 [FOTO] - zdjęcie, fotografia
Marzena Machniak 17/09/2019 11:22

Restauracja Bistro N°22 w Legnicy ruszyła z jesiennym menu. W karcie goście znajdą m. in. potrawy, które opierają się na produktach sezonowych, jak grzyby czy dynia. Ale to nie jedyne nowości. Zadbano o nową formę kanapek premium w postaci burgerów.

Ci, którzy znają już restaurację Bistro N°22 w Legnicy przy ul. Najświętszej Marii Panny 22 już nie mogli się doczekać jesiennego menu, w którym nie zabraknie potraw z sezonowymi produktami, jak grzyby czy dynia. Zespół przygotował jednak coś więcej. W menu pojawiły się kanapki premium, zwane inaczej burgerami.

- Będziemy je podawać albo z frytkami francuskimi albo sałatką colesław, którą robimy sami na miejscu. Ta kanapka to forma burgera, czyli naprawdę syta kanapka w pieczywie, które wypiekamy na miejscu. To chrupiąca skórka, a środek bardzo mięciutki. Zaś zawartość kanapki będzie na tyle dużą, ze spokojnie będzie można się nią najeść – zapewnia Dawid Belka, właściciel Bistro N°22.

Z sezonowych akcentów w potrawach znajdziemy grzyby na maśle w przystawkach czy dynię w daniach zarówno głównych, jak i w kanapkach. Pomysł na sezonowe menu przypadł do gustu klientom. Funkcjonująca od pół roku restauracja trafiła taką inicjatywą w przysłowiową dziesiątkę.

- Wielu gości, wiedząc , że za chwilę wchodzi nowa karta, dopytywało już kiedy. Uatrakcyjnione menu to doskonałe rozwiązanie nie tylko dla naszych gości. Nasi kucharze są szczęśliwi, bo nie ma monotonni. Co chwile wymyślamy coś nowego, a szef kuchni Darek ma co trzy miesiące ręce pełne roboty, wymyślając nowe pozycje do naszego menu – mówi szef Bistro.

Miłośnicy muli, powinni wiedzieć, że w legnickim Bistro N°22 można je zamówić w wybrane dni.

Są gotowane w mleku kokosowym, z dodatkiem imbiru i natki pietruszki. Podjemy je z bagietką i są dostępne od czwartku do niedzieli. Porcja to aż pół kilo i to w dobrej cenie, tak żeby każdy mógł spróbować porządnie tego specjału,. Mule to inaczej małże. Gotujemy je w skorupkach w mleku kokosowym, a to zapewnia świetne doznania kulinarne – dodaje Dawid Belka.

Na temat menu, godzin i dni otwarcia można sporo dowiedzieć się zarówno na profilu restauracji na Facebooku, jak i na stronie internetowej. Najlepiej jednak osobiście przekroczyć próg restauracji, by poza doskonałym menu poznać również świetny charakter lokalu.

Reklama

Jesienne nowości i kanapki premium w Bistro N°22 [FOTO] komentarze opinie

  • Sir Elton John - niezalogowany 2019-09-17 14:23:54

    I love that boletus sauce made by my friend.

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Chcesz coś sprzedać lub kupić, oferujesz usługi, szukasz pracownika lub pracy?

Dodaj swoje drobne ogłoszenie w naszym serwisie. Zapraszamy!

Dodaj ogłoszenie
Reklama
 Reklama