:-( Wygląda na to że masz Adblocka. Utrzymujemy się z reklam żeby móc dostarczyć Ci wiadomości z Twojego regionu za które nie musisz płacić, czy mógłbyś rozważyć jego wyłączenie?
teraz 10°C
powietrze Dobre

Letni raj dla podniebienia, czyli wakacyjne menu BISTRO N°22

Po godzinach, Letni podniebienia czyli wakacyjne BISTRO N°22 - zdjęcie, fotografia
Redakcja 20/08/2019 14:15

Personel Bistro w Legnicy zbiera doświadczenia od najlepszych mistrzów gastronomii i dzieli się nim przygotowując wyjątkowe, letnie menu dla klientów. Wiedza gastronomiczna wyniesiona od Michela Morana czy Pawła Gruby pozwala stworzyć wachlarz smacznych i nietuzinkowych potraw dostępnych dla klientów BISTRO N°22 .

Uczą się od najlepszych i wciąż podnoszą swoje kucharskie umiejętności, a wszystko po to, by klientom odwiedzającym legnickie Bistro sprawić nieopisaną przyjemność. Szef kuchni ma już za sobą szkolenie ze znanym w świecie gastronomii Michelem Moranem, francuskim restauratorem i mistrzem kuchni, który był jurorem polskiej edycji MasterChef i MasterChef Junior.

- Byliśmy też na szkoleniu u Managera Hell's Kitchen Paweła Gruby. Szkolenie u Michela Morana nasz szef kuchni przeszedł przed wprowadzeniem nowej karty, by zasięgnąć nowych inspiracji. Zgłębił zagadnienia związane z rybami. Inspiracją tego szkolenia jest w naszym menu śledź, który cieszy się ogromną popularnością. To nie były jednorazowe szkolenia. Chcemy się rozwijać i pewnie za chwilę udamy się na kolejne instruktarze z osobami, które mają już gastronomiczny autorytet w Polsce – mówi Dawid Belka, właściciel restauracji BISTRO N°22.

Wiedza zdobyta na szkoleniach przekłada się bezpośrednio na posiłki przygotowywane w legnickim BISTRO N°22. - W naszym menu są potrawy, które nasi goście chcą i lubią. Króluje więc u nas kurczak z makaronem i truflą. To hit, jeśli chodzi o naszą kartę. Jest też risotto z grzybami leśnymi, które pokazuje, że staramy się korzystać z produktów sezonowych. Innym hitem z naszej karty jest kaczka konfitowana. Jak ją przyrządzamy? To dość stara metoda i praktykowana przez naprawdę znane restauracje. Mięso kaczki przygotowane w ten sposób jest długo gotowane, przechodzi obróbkę termiczną w głębokim tłuszczu tego samego gatunku co mięso. Dzięki temu jest miękkie, kruche, soczyste i daje się w smaku odróżnić od tego zwyczajnie przyrządzanego – wyjaśnia Dawid Belka

Mówiąc o menu warto wspomnieć o bajglach, które mamy w wersji zarówno z mięsem, z frytkami, z sosem, wege i z sałatką warzywną, a zatem każdy znajdzie coś dla siebie. Bajgle to zapomniane w naszym regionie pieczywo pochodzące z Polski. To charakterystyczna bułka z dziurką w środku. Mimo, że jest polskim posiłkiem, ogromną popularność zdobyła w Stanach Zjednoczonych. Poza hot – dogiem jest symbolem Manhattanu. Podaje się ją na ciepło. Charakteryzuje się tym, że ma zarumienioną, chrupiącą skórkę a w środku mięciutki, pachnący miąższ. Goście chętnie to zamawiają i wracają na ten posiłek – zapewnia Dawid Belka, właściciel BISTRO N°22 przy ul. Najświętszej Marii Panny 22 w Legnicy.

Z menu BISTRO N°22 można zapoznać się zarówno na stronie internetowej, jak i na profilu na Facebooku, gdzie dodatkowo można obserwować ciekawe promocje i oferty.

Reklama

Letni raj dla podniebienia, czyli wakacyjne menu BISTRO N°22 komentarze opinie

Dodajesz jako: |
Reklama

Ogłoszenia PREMIUM

Zatrudnię pracowników

Zatrudnię pracowników budowlanych wszystkich zawodów. Praca na terenie Unii Europejskiej. Wysokie zarobki.Proszę o kontakt telefoniczny.


Reklama


 Reklama


25 maja 2018 roku weszło w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies

Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez tulegnica.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

TUBON SP.Z. O.O. z siedzibą w LEGNICA 59-220, PLAC WOLNOŚCI 4

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w "Polityce prywatności"