Reklama

Jaka nadziewarka do kiełbas – pozioma czy pionowa?

Nadziewarka do kiełbas to urządzenie niezbędne w gastronomii i to nie tylko w lokalach. Nadziewarki do kiełbas sprawdzą się również w agroturystyce oraz w małych, prywatnych gospodarstwach domowych. Jakie nadziewarki do kiełbas będą lepsze w profesjonalnym użytku, a jakie w prywatnym? Co jest lepsze - nadziewarka pozioma czy pionowa?

Dlaczego maszynka do kiełbasy przyda się w każdym lokalu gastronomicznym?

Większość lokali gastronomicznych - czy to eleganckich restauracji, czy niewielkich, regionalnych knajpek i barów, w których serwowane są dania obiadowe - na ogół ma w swoim menu dania mięsne. Kiełbasy to jedne z naszych ulubionych wędlin. Oprócz głębokiego i intensywnego smaku, kiełbasy są proste i uniwersalne w serwowaniu. Świetnie sprawdzają się jako składnik śniadania lub obiadu, pasują do ostrych i łagodnych dodatków, mogą być dodawane do wielu dań np. bigosu, grochówki, fasolki po bretońsku czy choćby jajecznicy. 

Nic więc dziwnego, że lokale gastronomiczne prześcigają się w ulepszaniu swoich wędlin. Własnoręcznie przygotowane kiełbasy to także domena ambitnych pań domu i osób prowadzących agroturystykę. Nadziewarki do kiełbas powstały właśnie po to, żeby ułatwić pracę osobom, wytwarzającym własne oryginalne wędliny. Każda maszynka do kiełbasy to znaczne usprawnienie pracy w kuchni, czy to prywatnej czy komercyjnej. 

Z myślą o restauracjach i indywidualnych klientach, Gastroprofit tworzy wysokiej jakości nadziewarki. Najczęściej wykonywane są one z wysokiej jakości stali nierdzewnej, która jest bezpieczna dla przetwarzanego w niej jedzenia i nie wpływa na jego smak. Nadziewarki do kiełbas różnią się od siebie pojemnością, designem oraz stylem pracy, który może być ciągły lub okresowy. Do profesjonalnego użytku polecane są nadziewarki o większej pojemności, nawet ponad 10 litrów. W domu w zupełności wystarczy mniejszy model.

Nabijarka do kiełbas od Gastroprofit – pozioma czy pionowa?

Jaka powinna być dobra nabijarka do kiełbas? Lepiej wybrać poziomą czy pionową? Pozioma szpryca do kiełbas to doskonały wybór dla osób, które dopiero zaczynają swoją przygodę z wytwarzaniem własnych wędlin. Z powodzeniem sprawdzi się również w gospodarstwach agroturystycznych. Pozioma nadziewarka zajmuje mniej miejsca i dlatego polecana jest do prywatnych, niewielkich kuchni. Urządzenie charakteryzuje się także mniejszą wydajnością, niż pionowa nabijarka do kiełbas – wytwarzanie wyrobów mięsnych odbywa się nieco bardziej intuicyjnie. Pionowe nadziewarki są doskonałym wyborem do profesjonalnego użytku. Można w nich przerobić większe ilości mięsa, pracują szybciej i wydajniej, dlatego są przeznaczone raczej do miejsc, w których jest większe zapotrzebowanie na szybkie uzyskanie żywności. 

Zajrzyj na https://gastroprofit.pl/ i zobacz ofertę nadziewarek tutaj: https://gastroprofit.pl/Nadziewarki-do-kielbas-c2943. Dostępne są również inne akcesoria, które ułatwią korzystanie z nadziewarek.

 

Aplikacja tulegnica.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo tuLegnica.pl




Reklama
Wróć do