Reklama

Jesienne nowości i kanapki premium w Bistro N°22 [FOTO]

Restauracja Bistro N°22 w Legnicy ruszyła z jesiennym menu. W karcie goście znajdą m. in. potrawy, które opierają się na produktach sezonowych, jak grzyby czy dynia. Ale to nie jedyne nowości. Zadbano o nową formę kanapek premium w postaci burgerów.

Ci, którzy znają już restaurację Bistro N°22 w Legnicy przy ul. Najświętszej Marii Panny 22 już nie mogli się doczekać jesiennego menu, w którym nie zabraknie potraw z sezonowymi produktami, jak grzyby czy dynia. Zespół przygotował jednak coś więcej. W menu pojawiły się kanapki premium, zwane inaczej burgerami.

- Będziemy je podawać albo z frytkami francuskimi albo sałatką colesław, którą robimy sami na miejscu. Ta kanapka to forma burgera, czyli naprawdę syta kanapka w pieczywie, które wypiekamy na miejscu. To chrupiąca skórka, a środek bardzo mięciutki. Zaś zawartość kanapki będzie na tyle dużą, ze spokojnie będzie można się nią najeść – zapewnia Dawid Belka, właściciel Bistro N°22.

Z sezonowych akcentów w potrawach znajdziemy grzyby na maśle w przystawkach czy dynię w daniach zarówno głównych, jak i w kanapkach. Pomysł na sezonowe menu przypadł do gustu klientom. Funkcjonująca od pół roku restauracja trafiła taką inicjatywą w przysłowiową dziesiątkę.

- Wielu gości, wiedząc , że za chwilę wchodzi nowa karta, dopytywało już kiedy. Uatrakcyjnione menu to doskonałe rozwiązanie nie tylko dla naszych gości. Nasi kucharze są szczęśliwi, bo nie ma monotonni. Co chwile wymyślamy coś nowego, a szef kuchni Darek ma co trzy miesiące ręce pełne roboty, wymyślając nowe pozycje do naszego menu – mówi szef Bistro.

Miłośnicy muli, powinni wiedzieć, że w legnickim Bistro N°22 można je zamówić w wybrane dni.

Są gotowane w mleku kokosowym, z dodatkiem imbiru i natki pietruszki. Podjemy je z bagietką i są dostępne od czwartku do niedzieli. Porcja to aż pół kilo i to w dobrej cenie, tak żeby każdy mógł spróbować porządnie tego specjału,. Mule to inaczej małże. Gotujemy je w skorupkach w mleku kokosowym, a to zapewnia świetne doznania kulinarne – dodaje Dawid Belka.

Na temat menu, godzin i dni otwarcia można sporo dowiedzieć się zarówno na profilu restauracji na Facebooku, jak i na stronie internetowej. Najlepiej jednak osobiście przekroczyć próg restauracji, by poza doskonałym menu poznać również świetny charakter lokalu.

Aplikacja tulegnica.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

  • Awatar użytkownika
    Sir Elton John - niezalogowany 2019-09-17 14:23:54

    I love that boletus sauce made by my friend.

    odpowiedz
    • Zgłoś wpis

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo tuLegnica.pl




Reklama
Wróć do