
Personel Bistro w Legnicy zbiera doświadczenia od najlepszych mistrzów gastronomii i dzieli się nim przygotowując wyjątkowe, letnie menu dla klientów. Wiedza gastronomiczna wyniesiona od Michela Morana czy Pawła Gruby pozwala stworzyć wachlarz smacznych i nietuzinkowych potraw dostępnych dla klientów BISTRO N°22 .
Uczą się od najlepszych i wciąż podnoszą swoje kucharskie umiejętności, a wszystko po to, by klientom odwiedzającym legnickie Bistro sprawić nieopisaną przyjemność. Szef kuchni ma już za sobą szkolenie ze znanym w świecie gastronomii Michelem Moranem, francuskim restauratorem i mistrzem kuchni, który był jurorem polskiej edycji MasterChef i MasterChef Junior.
- Byliśmy też na szkoleniu u Managera Hell's Kitchen Paweła Gruby. Szkolenie u Michela Morana nasz szef kuchni przeszedł przed wprowadzeniem nowej karty, by zasięgnąć nowych inspiracji. Zgłębił zagadnienia związane z rybami. Inspiracją tego szkolenia jest w naszym menu śledź, który cieszy się ogromną popularnością. To nie były jednorazowe szkolenia. Chcemy się rozwijać i pewnie za chwilę udamy się na kolejne instruktarze z osobami, które mają już gastronomiczny autorytet w Polsce – mówi Dawid Belka, właściciel restauracji BISTRO N°22.
Wiedza zdobyta na szkoleniach przekłada się bezpośrednio na posiłki przygotowywane w legnickim BISTRO N°22. - W naszym menu są potrawy, które nasi goście chcą i lubią. Króluje więc u nas kurczak z makaronem i truflą. To hit, jeśli chodzi o naszą kartę. Jest też risotto z grzybami leśnymi, które pokazuje, że staramy się korzystać z produktów sezonowych. Innym hitem z naszej karty jest kaczka konfitowana. Jak ją przyrządzamy? To dość stara metoda i praktykowana przez naprawdę znane restauracje. Mięso kaczki przygotowane w ten sposób jest długo gotowane, przechodzi obróbkę termiczną w głębokim tłuszczu tego samego gatunku co mięso. Dzięki temu jest miękkie, kruche, soczyste i daje się w smaku odróżnić od tego zwyczajnie przyrządzanego – wyjaśnia Dawid Belka
– Mówiąc o menu warto wspomnieć o bajglach, które mamy w wersji zarówno z mięsem, z frytkami, z sosem, wege i z sałatką warzywną, a zatem każdy znajdzie coś dla siebie. Bajgle to zapomniane w naszym regionie pieczywo pochodzące z Polski. To charakterystyczna bułka z dziurką w środku. Mimo, że jest polskim posiłkiem, ogromną popularność zdobyła w Stanach Zjednoczonych. Poza hot – dogiem jest symbolem Manhattanu. Podaje się ją na ciepło. Charakteryzuje się tym, że ma zarumienioną, chrupiącą skórkę a w środku mięciutki, pachnący miąższ. Goście chętnie to zamawiają i wracają na ten posiłek – zapewnia Dawid Belka, właściciel BISTRO N°22 przy ul. Najświętszej Marii Panny 22 w Legnicy.
Z menu BISTRO N°22 można zapoznać się zarówno na stronie internetowej, jak i na profilu na Facebooku, gdzie dodatkowo można obserwować ciekawe promocje i oferty.
Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.
Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie