Reklama

Letni raj dla podniebienia, czyli wakacyjne menu BISTRO N°22

Personel Bistro w Legnicy zbiera doświadczenia od najlepszych mistrzów gastronomii i dzieli się nim przygotowując wyjątkowe, letnie menu dla klientów. Wiedza gastronomiczna wyniesiona od Michela Morana czy Pawła Gruby pozwala stworzyć wachlarz smacznych i nietuzinkowych potraw dostępnych dla klientów BISTRO N°22 .

Uczą się od najlepszych i wciąż podnoszą swoje kucharskie umiejętności, a wszystko po to, by klientom odwiedzającym legnickie Bistro sprawić nieopisaną przyjemność. Szef kuchni ma już za sobą szkolenie ze znanym w świecie gastronomii Michelem Moranem, francuskim restauratorem i mistrzem kuchni, który był jurorem polskiej edycji MasterChef i MasterChef Junior.

- Byliśmy też na szkoleniu u Managera Hell's Kitchen Paweła Gruby. Szkolenie u Michela Morana nasz szef kuchni przeszedł przed wprowadzeniem nowej karty, by zasięgnąć nowych inspiracji. Zgłębił zagadnienia związane z rybami. Inspiracją tego szkolenia jest w naszym menu śledź, który cieszy się ogromną popularnością. To nie były jednorazowe szkolenia. Chcemy się rozwijać i pewnie za chwilę udamy się na kolejne instruktarze z osobami, które mają już gastronomiczny autorytet w Polsce – mówi Dawid Belka, właściciel restauracji BISTRO N°22.

Wiedza zdobyta na szkoleniach przekłada się bezpośrednio na posiłki przygotowywane w legnickim BISTRO N°22. - W naszym menu są potrawy, które nasi goście chcą i lubią. Króluje więc u nas kurczak z makaronem i truflą. To hit, jeśli chodzi o naszą kartę. Jest też risotto z grzybami leśnymi, które pokazuje, że staramy się korzystać z produktów sezonowych. Innym hitem z naszej karty jest kaczka konfitowana. Jak ją przyrządzamy? To dość stara metoda i praktykowana przez naprawdę znane restauracje. Mięso kaczki przygotowane w ten sposób jest długo gotowane, przechodzi obróbkę termiczną w głębokim tłuszczu tego samego gatunku co mięso. Dzięki temu jest miękkie, kruche, soczyste i daje się w smaku odróżnić od tego zwyczajnie przyrządzanego – wyjaśnia Dawid Belka

Mówiąc o menu warto wspomnieć o bajglach, które mamy w wersji zarówno z mięsem, z frytkami, z sosem, wege i z sałatką warzywną, a zatem każdy znajdzie coś dla siebie. Bajgle to zapomniane w naszym regionie pieczywo pochodzące z Polski. To charakterystyczna bułka z dziurką w środku. Mimo, że jest polskim posiłkiem, ogromną popularność zdobyła w Stanach Zjednoczonych. Poza hot – dogiem jest symbolem Manhattanu. Podaje się ją na ciepło. Charakteryzuje się tym, że ma zarumienioną, chrupiącą skórkę a w środku mięciutki, pachnący miąższ. Goście chętnie to zamawiają i wracają na ten posiłek – zapewnia Dawid Belka, właściciel BISTRO N°22 przy ul. Najświętszej Marii Panny 22 w Legnicy.

Z menu BISTRO N°22 można zapoznać się zarówno na stronie internetowej, jak i na profilu na Facebooku, gdzie dodatkowo można obserwować ciekawe promocje i oferty.

Aplikacja tulegnica.pl

Jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś koniecznie zainstaluj naszą aplikację, która dostępna jest na telefony z systemem Android i iOS.


Aplikacja na Androida Aplikacja na IOS

Obserwuj nas na Obserwuje nas na Google NewsGoogle News

Chcesz być na bieżąco z wieściami z naszego portalu? Obserwuj nas na Google News!

Reklama

Komentarze opinie

Podziel się swoją opinią

Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.


Reklama

Wideo tuLegnica.pl




Reklama
Wróć do